Uslovi kupovine

OPŠTI USLOVI KUPOVINE

Posetom ili kupovinom na Internet prodavnici www.questionmark.rs  prihvatate Uslove kupovine koji su navedeni u daljem tekstu. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate i upoznate se sa pravilima koje primenjujemo. QUESTIONMARK DOO. Beograd zadržava pravo  da bez prethodnog obaveštavanja vrši izmene i dopune ovih Uslova korišćenja. Kupac je posetilac stranice www.questionmark.rs  koji popuni elektronsku narudžbu, pošalje je prodavcu te izvrši plaćanje putem kreditnih kartica, virmana ili zatraži plaćanje pouzećem. Kupcem se smatra svaka osoba koja elektronski naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i izvrši narudžbu. Kupovina se smatra zaključenom kada kupac dobije potvrdu porudžbine.

CENA ARTIKLA

Sve cene artikala su izražene u RSD. U sve cene je uključen PDV 20 %. Cene važe u trenutnku potvrde narudžbe. Zadržavamo pravo promene cene bez prethodne najave. Rok isporuke za artikli koji se rade po Vašim merama je od 7 do 15 radnih dana uz uplatu avansa 100 %.

PLAĆANJE KARTICAMA

Plaćanje u internet prodavnici možete izvršiti Platnom karticom (Visa, MasterCard, Dinacard). Tokom procesa naručivanja bićete automatski preusmereni na zaštićenu HPP stranu Banke, koja vrši procesuiranje kartica na Internetu. Nakon unosa potrebnih podataka banka vrši proveru Vaše kartice i raspoloživosti sredstava na računu. O statusu plaćanja bićete obavešteni putem e-maila.

Proverite kod banke koja je karticu izdala, da li Vaša kartica podržava plaćanje preko Interneta. Plaćanje nije moguće u stranoj valuti, već isključivo u valuti RSD. Plaćanje je moguće platnim karticama domaćih i inostranih banaka.

Povraćaj sredstava naplaćenih karticom u slučaju odustajanja od kupovine se vraćaju na karticu sa koje je izvršeno plaćanje.

PLAĆANJE POUZEĆEM

Plaćanje u internet prodavnici možete izvršit prilikom prijema poručenog artilla. Plaća se gotovinski kurirskoj službi koja vrši dostavu.

Povraćaj sredstava naplaćenih POUZEĆEM  u slučaju odustajanja od kupovine. Vraćaju na tekući račun koji kupac navede u ZAHTEVU za raskid ugovora .

PLAĆANJE UPLATOM NA TEKUĆI RAČUN

Plaćanje u internet prodavnici možete izvršit uplatiti direktno na naš račun broj 205-106705-73  kod Komercijalne banke.

Povraćaj sredstava naplaćenih PLAĆANJE UPLATOM NA TEKUĆI RAČUN  u slučaju odustajanja od kupovine. Vraćaju na tekući račun sa koga je izvršena uplata.

ISPORUKA ROBE

Osigurana je isporuka robe na prostoru cele Srbije. Uobičajeno vreme isporuke je 5 radna dana od potvrde narudžbe. Robu koju prodajemo putem internet prodavnice isporučujemo umotanu u papir za pakovanje ili u brendiranu kutiju, uključujući po potrebi dodatnu zaštitu od oštećenja  u transportu. Na dan isporuke, dostavljač će Vas obavestiti o tačnom terminu isporuke. Isporuka se obavlja do ulaznih vrata stambenog objekta. Za sva dodatna pitanja u vezi isporuke možete kontaktirati našu korisničku podršku putem e-mail adrese: onlineshop@questionmark.rs ili pozivom na broj +381112448323  ili +381648240443.  Cene isporuke su po cenovniku kurirske službe. Ukoliko Prodavac nije u mogućnosti da obezbedi poručeni artikal, mejlom će obavestiti kupca da isti više nije raspoloživ, te da je porudžbina otkazana. U tom slučaju Ugovor neće biti zaključen.

VANSUDSKO REŠAVANJE POTROŠAČKKIH  SPOROVA

„Potrošački spor može se rešiti postupkom vansudskog rešavanja potrošačkih sporova. Kao trgovac smo
dužni da vas obavestimo da smo po zakonu obavezni da učestvujemo u ovom postupku. Vansudsko
rešavanje potrošačkih sporova obavlja se na transparentan, efikasan, brz i pravičan način pred telom za
vansudsko rešavanje potrošačkih sporova. Ministarstvo sačinjava listu tela i javno je objavljuje. Dostupna
je na adresi https://mtt.gov.rs/tekst/2306/zastita-potrosaca.php 
Postupak pred telom može da pokrene potrošač samo ukoliko je prethodno izjavio reklamaciju ili
prigovor trgovcu. Potrošač protekom jedne godine od dana (bezuspešnog) podnošenja reklamacije gubi
pravo na podnošenje predloga za vansudsko rešavanje spora.
Vansudsko rešavanje potrošačkog spora može da traje najduže 90 dana od dana podnošenja predloga.                                                                                                Vansudsko rešavanje potrošačkih sporova, ne primenjuje se, pored ostalog: • u potrošačkim sporovima koji su predmet Zakona o zaštiti potrošača, ako je vansudsko rešavanje
sporova uređeno posebnim zakonom, a naročito u oblasti pružanja elektronskih komunikacionih
usluga, poštanskih usluga, finansijskih usluga, osim finansijskih pogodbi, usluga putovanja;
• za rešavanje sporova po procedurama koje je ustanovio sam trgovac; • na neposredne pregovore između potrošača i trgovca; • na pokušaj mirenja strana povodom spora u parničnom postupku; • u postupcima koje je trgovac pokrenuo protiv potrošača.
Svaka stranka u postupku vansudskog rešavanja potrošačkog spora plaća svoje troškove (troškovi
zastupanja, putni troškovi i sl.). Rad tela za vansudsko rešavanje potrošačkog spora je besplatan za
stranke u postupku vansudskog rešavanja potrošačkog spora.”

FOTOGRAFIJE I OPIS ARTIKLA

Fotografije nisu poptuno identične artiklima. Uz svaki artikl postavljamo detaljne opise s karakteriskama proizvoda. Zadržavamo pravo pogreški na fotografijama i opisima.